Tort de ciocolata

de jolygina in Torturi, 15 Iun 2010 | 5863 vizualizari

 

un tort cu gust delicios ca in vremurile vechi

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 200g unt moale
  • 160g faina
  • 200g zahar
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 250g frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri gem de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

se freaca untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa

dupa ce am amestecat ingredientele fainoase (faina,cacaoa,praful de copt)le incorporam usor in crema de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o introducem la cuptor circa 30min

crema

punem frisca si ciocolata pe foc pana se topeste ciocolata amestecam avand grija sa nu se prinda ,dupa care punem si cele 2 linguri de zahar pudra,luam aceasta compozitie de pe foc si o batem cu mixerul pana capata o culoare lucioasa ,adaugam si esenta de rom dupa care dam la frigider pentru 30min

cand s-a intarit crema taiem blatul de tort in trei si insiropam fiecare foaie dupa care il umplem cu crema si ornam dupa preferinte ,eu l-am ornat cu frisca

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

jolygina 1

05.10.2010, 01:09

multumesc ,intradevar este unu dintre torturile noastre preferate este foarte gustos

ela 1

05.10.2010, 01:14

ei,in sfarsit iti vedem si noi fatza

jolygina 1

04.09.2011, 17:49

cea a baitului

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"